آموزش مهندسی ژنتیک
آموزش مهندسی ژنتیک – (برای مشاهده نسخه کامل آموزش به لینک زیر مراجعه کنید)
https://fdrs.ir.ir/f274
مهندسی ژنتیک در عرصه های مختلف پزشکی، کشاورزی، صنعتی و… دارای کاربردهای فراوانی است. دانشمندان علوم طبیعی با استفاده از روش های مهندسی ژنتیک، موفق به دست ورزی مستقیم DNA موجودات مختلف و تغییر خصوصیات (فنوتیپ) آن ها برای دست یابی به یک هدف خاص شده اند. به عنوان مثال مهندسین ژنتیک توانسته اند با مهندسی ژن های پلاسمیدهای باکتریایی، آن ها را به کارخانه هایی برای تولید انواع پروتئین ها و آنزیم های نوترکیب تبدیل نمایند.
بر این اساس، تاکنون داروهایی نظیر: انسولین، هورمون رشد انسانی، آلبومین انسانی، آنتی بادی های مونوکلونال (Monoclonal)، فاکتورهای ضدهموفیلی، واکسن ها و بسیاری از داروهای دیگر در مقیاس انبوه تولید شده اند. علاوه بر این، مهندسی ژنتیک برای افزایش ارزش غذایی و سرعت رشد محصولاتی نظیر: سیب زمینی، گوجه فرنگی و برنج به کار رفته است. گوسفندهای مهندسی ژنتیک شده ای تولید شده اند که قادر به تولید پروتئین هایی با خواص دارویی در شیر خود می باشند. از یک ویروس اصلاح شده ژنتیکی برای ساخت نوعی باتری سازگار با محیط زیست استفاده شده است.
برخی از باکتری ها با مهندسی ژن های خود طوری تغییر یافته اند که می توان از آن ها به عنوان حسگرهایی برای تشخیص تغییرات محیطی معین استفاده نمود. با چنین دامنه وسیعی از کاربردها بدیهی است که آموزش و یادگیری مفاهیم، اصول و روش های مهندسی ژنتیک در زیست شناسی نوین از اهمیت ویژه ای برخوردار است و برای دانشجویان و پژوهشگران علوم مختلف زیستی بسیار جذاب به نظر می رسد.
در این فرادرس تلاش شده است که اصول و مفاهیم مهندسی ژنتیک با ارائه مثال های کاربردی، شکل و انیمیشن ها به صورتی ساده، روان و قابل درک برای دانشجویان علوم زیستی در مقاطع مختلف تدریس شود. در این آموزش، دانشجویان و علاقه مندان فرصت فراگیری ساده و گام به گام جزییات کامل مراحل همسانه سازی ژن ها را با هدف تولید پروتئین های نوترکیب در میزبان های پروکاریوتی (Prokaryotic) و یوکاریوتی (Eukaryotic) و با استفاده از نسخه های همسانه سازی شده ژن مورد نظر برای تغییر خصوصیات یک موجود یوکاریوت خواهند یافت، همچنین، روش های تهیه و غربالگری کتابخانه های ژنی، آموزش تئوری و عملی روش های پرکاربرد و مهمی نظیر: واکنش زنجیره ای پلی مراز (PCR)، الکتروفورز اسیدهای نوکلئیک بر روی ژل آگارز و الکتروفورز پروتئین ها بر روی ژل پلی آکریل آمید، لکه گذاری های سادرن، نوردرن، وسترن و روش های مختلف توالی یابی اسیدهای نوکلئیک در اختیار کلیه علاقه مندان به فناوری های زیستی قرار گرفته است.
آموزش مهندسی ژنتیک – (برای مشاهده نسخه کامل آموزش به لینک زیر مراجعه کنید)
https://fdrs.ir.ir/f274